Multidisciplinaire interventie

Preventie van (dreigend) verzuim
Preventie van (dreigend) verzuim is een actief trainingsprogramma gericht op het activeren van medewerkers met actuele fysieke en/of mentale gezondheidsklachten met als doel preventie van dreigend verzuim.
De doelpopulatie zijn medewerkers die nog arbeidsgeschikt zijn maar met een hoog verzuimrisico op korte termijn. Het trainingsprogramma biedt tevens leidinggevenden vorm te geven aan een gerichte bijdrage in het preventieve revalidatie proces van (dreigend) verzuim.

Doel
Preventie van verzuim, activeren, toename functionele werkcapaciteit, optimaliseren fysieke en/of mentale belastbaarheid en stimuleren van een gezonde leefstijl.

Doelpopulatie
Fysieke en/of mentale verlaagde belastbaarheid als gevolg van fysieke en/of mentale overbelasting, stemmingsstoornissen (lichte tot milde depressieve klachten), burn-outachtige klachten/verhoogd stress niveau, vermoeidheidsklachten, somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten (SOLK) en overgewicht/obesitas.

Trainingsprogramma
Het trainingsprogramma, op maat gemaakt, kan bestaan uit fysieke en mentale begeleiding zo nodig aangevuld met diëtistische begeleiding.
De fysieke begeleiding wordt uitgevoerd door een fysiotherapeut en kan bestaan uit Medische Trainingstherapie (MTT), Runningtherapie en/of Nordic Walking.
De mentale begeleiding wordt uitgevoerd door een psycholoog en de diëtistische begeleiding door een diëtist.

Duur trainingsprogramma
3 maanden (14 weken)

Contact eenheden
De eerste 4 weken zal de frequentie van de contacteenheden (multidisciplinair) het hoogst zijn. In het verloop van het trainingsprogramma worden de contacteenheden qua frequentie minder en ligt de nadruk op het toepassen van het geleerde in de eigen omgeving. Het programma wordt op maat gemaakt en kan mono- of multidisciplinair zijn. Zie hieronder voor een generiek schematisch overzicht van het trainingsprogramma.

Prijsindicatie
Elke contacteenheid/consult (fysiotherapeutisch, psychologisch, diëtistisch en (evaluatie) verslaglegging) wordt gerekend als 1 uur.
Prijs: n.o.t.k.